Yangın Tesisatı Periyodik Muayenesi ve Önemi

Yangın; yanıcı özellikteki katı, sıvı ve gaz haldeki maddelerin denetim dışı (kontrolsüz) alev almasıdır . Ülkemizde yangınlar daha çok ısıtma sistemlerinde, mutfaklarda ve aydınlatma sistemlerinde meydana gelmektedir. Yapılan incelemelere göre yangın güvenlik önlemlerinin alınması, yangını söndürme işleminden ve yangının verdiği zararlardan daha ekonomiktir. Yangın algılama sistemleri , yangın tesisatı ve dolap sistemleri ,yangın hidrant sistemleri , yangın tüpleri , pompa grupları  ve su deposunun kurulumu ve bu sistemlerin kompleks bir şekilde muayene kontrol ve denetim altında tutulması , olası bir yangının önüne geçmesi ve maddi zararların önüne geçtiği gibi herhangi bir can kaybını engellemesi yönünden önem arz eder .

 

İlginizi Çekebilir: Basınçlı Kapların Muayenesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Bir çok iş kazasını engellemede PERİYODİK MUAYENE (PERİYODİK KONTROL) önemli olduğu gibi YANGIN dan korunma , yangına erken müdahalede de PERİYODİK MUAYENE önemlidir. Kanun, yönetmelik ve standartlara uygun sistemler kurulmalı ve gerekli kontrolleri yapılmalıdır.

 

19 Aralık 2007 tarihli 26735 numarası ile BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK adı altında yayımlanan bu yönetmelik gereğince binalar , iş yerleri , inşaatlar vb. gibi insanların ve canlı yaşam formalarının bulunduğu ortamlar da çıkabilecek olan yangınlara karşı bazı önlemlerin alınması ve bu önlemler doğrultusunda günlük , haftalık , aylık ,3 aylık ,6 aylık ve yıllık genel kontrollerin yanı sıra yetkili kişiler aracılığıyla tarafsız ve bağımsız bir şekilde YANGIN DOLAPLARI , YANGIN ALGILAMA VE İHBAR SİSTEMLERİ ,HİDRANT TESİSATLARI , YANGIN TÜPLERİ , POMPA GRUPLARI VE YANGIN SUYU DEPOSUNUN “ KANUN ,YÖNETMELİK VE STANDARTLARA” UYGUN BİR ŞEKİLDE YILLIK PERİYODİK MUAYENELERİ YAPILMALIDIR.

 

 

    Amper Enerji İletişim Formu

    Firma emailiniz ile formu doldurmanızı rica ederiz. Uzman ekibimiz sizlerle en kısa sürede iletişime geçecektir.